06.02.2019

Інформаційно-технологічний супровід (лютий 2019 року)

У цьому інформаційному листі:

1. Важлива інформація

2. Дайджест нових матеріалів, опублікованих з моменту попереднього огляду

3. Ціни

 


1. ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ

Запрошуємо на семінар "Лекторій"

Запрошуємо на семінар "Лекторій" на тему "Податок на прибуток: підсумки 2018 року, перспективи 2019 року", який відбудеться в Києві 21 лютого 2019 року в рамках інформаційно-технологічного супроводу (ІТС) користувачів.

Для користувачів ІТС, які не зможуть взяти участь в семінарі, особливо це стосується користувачів з інших міст, буде організовано онлайн-трансляцію заходу.

Участь або онлайн-трансляція БЕЗКОШТОВНІ для користувачів з діючим договором ІТС ПРОФ!

Ознайомитися з докладною програмою семінару, а також зареєструватися на захід можна на сайті Всеукраїнської громадської організації "Спілка автоматизаторів бізнесу".

 

"Зима з ІТС" – акція для користувачів ІТС ПРОФ!

Продовжується акція "Зима з ІТС". Акція проводиться в період з грудня 2018 року по лютий 2019 року (включно). В акції можуть взяти участь користувачі, які уклали платний договір ІТС рівня ПРОФ на 12 місяців або пільговий договір ІТС рівня ПРОФ за схемою 8 + 4 з грудня 2018 р. або січня - лютого 2019 р. Учасники акції отримають у подарунок брендований Power Bank.

Дізнатися докладніше про правила проведення та зареєструватися в акції можна на сторінці https://its.1c.ua/zima.

 

Припинення підтримки редакції 1.2 "Бухгалтерії для України"

З травня 2019 року буде припинена підтримка редакції 1.2 Бухгалтерії для України. У користувачів було достатньо часу для переходу на нову редакцію, оскільки плани про припинення підтримки редакції 1.2 були оголошені при випуску редакції 2.0 у жовтні 2016 року.

Наполегливо рекомендуємо користувачам, які ще цього не зробили, перейти на редакцію 2.0 програми "Бухгалтерія для України".

Докладніше про припинення підтримки редакції 1.2, переваги редакції 2.0, а також про умови переходу можна ознайомитись за посиланням http://unionba.com.ua/news/538/.

 

Доступу до сервісу ІС ІТС

Усі користувачі, які мають діючий договір ІТС ПРОФ, ІТС для віддаленого офісу, а також договір ІТС для Партнерів, отримують повний доступ до сервісу інформаційної системи ІТС на сайті http://its.1c.ua. Користувачі ІТС ТЕХНО отримують доступ до сервісу інформаційної системи ІТС в обмеженому обсязі (тільки до технічної документації).

Доступ на сайт its.1c.ua відкривається на час дії договору ІТС.

До уваги користувачів і партнерів!

Доступу до ІС ІТС здійснюється з використанням облікового запису Порталу ІТС. Тобто окремої реєстрації на сайті інформаційної системи ІТС (https://its.1c.ua) не потрібно, користувач входить на сайт з тим же логіном і паролем, що і на Портал ІТС (https://portal.1c.eu/).

Як зареєструватися на Порталі ІТС, описано в розділі "Як отримати доступ до інформаційної системи ІТС".

Перевірити реєстрацію договору ІТС можна в особистому кабінеті Порталу ІТС в розділі "Договори".

З усіх питань щодо роботи з інформаційною системою ІТС і сайту its.1c.ua звертайтеся за адресою web-its@1c.ua.

Питання про роботу Порталу ІТС (portal.1c.eu) можна задавати на webits-info@1c.ua.

 


2. ДАЙДЖЕСТ НОВИХ МАТЕРІАЛІВ, ОПУБЛІКОВАНИХ З МОМЕНТУ ПОПЕРЕДНЬОГО ОГЛЯДУ

Методична підтримка типових рішень 1С:Підприємства 8

У поточному випуску для користувачів типової госпрозрахункової конфігурації "Управління торговим підприємством для України" в розділі "Розрахунок заробітної плати" оновлено порядок розрахунку і виплати допомоги по тимчасовій непрацездатності, а також методику обліку приналежності співробітників до категорій громадян, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню. У розділі опубліковано методику виправлення помилки в лікарняному листі за минулий період, а також порядок застосування обмежень при розрахунку лікарняних листів.

Користувачам конфігурації "Бухгалтерія для України" (ред. 2.0) в розділі "Складські операції" рекомендуємо ознайомитися з методикою переміщення товарів між оптовими і роздрібними складами. У розділі "Облік запасів" опубліковано методику обліку бланків суворого обліку.

У зв'язку зі змінами форм податкових документів, для користувачів типових госпрозрахункових конфігурацій "Управління торговим підприємством для України", "Управління виробничим підприємством для України" і "Бухгалтерія для України" (ред. 1.2) в підрозділі "Облік ПДВ" оновлено методику формування зведеної податкової накладної по поставкам, які мають безперервний або ритмічний характер, і методика придбання товарів (послуг) для використання в неоподатковуваних операціях. Також оновлено порядок розподілу пропорційного ПДВ за придбаннями і формування податкових документів за цими операціями.

Для користувачів конфігурації "Зарплата і Управління Персоналом для України" і "Управління виробничим підприємством для України" в розділі "Методики проведення розрахунків" оновлено методику урахування належності співробітників до категорій громадян, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню.

Користувачам конфігурації "Управління невеликою фірмою для України" в розділі "Облік запасів" рекомендуємо ознайомитися з методикою роботи з наборами і комплектами, тобто з різними товарами і послугами, об'єднаними в групу для зручного оформлення операцій продажу. У розділі "Торговельні операції" представлена методика автоматичного округлення сум в документах через механізм автоматичних знижок у конфігурації.

 

Методична підтримка типових рішень BAS

У зв'язку із початком продажів фінальної версії рішення CPM-класу – "BAS Управління холдингом" опубліковано Посібник з ведення обліку у прикладному рішенні "BAS Управління холдингом", редакція 2.0.

Розпочато публікацію методичних матеріалів для користувачів конфігурації "BAS Управління торгівлею". Матеріали публікуються українською мовою у розділі "Методична підтримка користувачів рішень BAS" довідника "Користувачам BAS".

Для користувачів конфігурації "BAS ERP" у поточному випуску опубліковано матеріали нового розділу "Виробництво", а саме методику виробництва напівфабрикатів та випуску напівфабрикатів на міжцехових переходах.

Розділ "Необоротні активи" доповнено методикою накопичення витрат на капітальний ремонт основних засобів, а також порядком оформлення їх модернізації.

У розділі "Кадровий облік і розрахунок заробітної плати" рекомендуємо ознайомитися з методикою оформлення звільнення співробітників, у тому числі списком.

Розділ "Податковий облік" доповнено порядком здійснення річного перерахунку ПДВ.

У розділі "Сервісні функції" опубліковано методику автоматизованого заповнення даних про контрагента за допомогою сервісу "Пактум.Контрагент".

Для користувачів усіх типових госпрозрахункових конфігурацій оновлено архів курсів валют за попередній рік, що завантажується з сайту ІТС. У поточному випуску опубліковано архів курсів валют за період "лютий 2018 року – січень 2019 року".

 

Методична підтримка розробників і адміністраторів

Для розробників конфігурацій оновлено стандартні бібліотеки: "Бібліотека стандартних підсистем" (ред. 2.4 і 3.0), "Бібліотека електронних документів" (ред. 1.1 і 1.5), "Бібліотека інтернет-підтримки користувачів" (ред. 2.3).

Оновлено обробку розфарбовування коду, написаного вбудованою мовою 1С:Підприємства.

Рекомендуємо ознайомитися з інструкцією по установці платформи "1С:Підприємство" в ОС Linux.

 

Поради лінії консультацій з роботи в рішеннях "1С:Підприємство"

У розділі оновлено перелік рекомендацій і відповідей на питання щодо роботи прикладних рішень "1С:Підприємства".

 

Консультації з питань роботи рішень BAS

У розділі розпочато публікацію консультацій з питань роботи рішення "BAS Управління торгівлею". Також оновлено перелік рекомендацій і відповідей на питання щодо роботи рішення "BAS ERP".

 

Сервіси здачі електронної звітності та обміну первинними документами

У рубриці "Методичні рекомендації з використання сервісів "FREDO" довідника "Сервіси здачі електронної звітності та обміну первинними документами" оновлено: порядок архівування документів; методику роботи з журналом подій, що забезпечує можливість збереження історії подій в системі з метою контролю дій користувачів; порядок звірки даних контрагентів з даними єдиного довідника на сервері документообігу та порядок налаштування підключень до служби серверу та бази даних Firebird.

З моменту попереднього огляду випущено версії "FREDO": 01.00.348 – 01.00.350.

 

Консультації аудитора

Довідник "Консультації аудитора" доповнено новими консультаціями з питань бухгалтерського, податкового та кадрового обліку, наданими в рамках сервісу "Консультації аудитора" http://its.1c.ua/db/answauditu. Для ознайомлення з матеріалами довідника необхідна наявність договору ІТС рівня ПРОФ.

Задати питання аудитору можна за адресою answ_audit@1c.ua або за допомогою web-форми з особистого кабінету на сайті ІТС.

Докладніше про сервіс "Консультації аудитора" та умови його надання можна дізнатися на сторінці сервісу на Порталі ІТС https://portal.1c.eu/applications/54.

 

Консультації для бухгалтера

Оновлено матеріали довідника "Регламентована звітність". У підрозділі "Додаток 7: Річний перерахунок частки використання товарів/послуг та необоротних активів в оподатковуваних операціях (Д7)" розділу "Податкова звітність з ПДВ" оновлено порядок проведення річного перерахунку частки використання товарів/послуг та необоротних активів в оподатковуваних операціях.

У матеріалі "Інформація про зайнятість та працевлаштування громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню" розділу "Звітність до фондів і центри зайнятості" опубліковано порядок надання роботодавцями юридичними особами в центр зайнятості інформації про зайнятість та працевлаштування громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню.

Опубліковано чергові коментарі методистів до нормативних документів. Звертаємо увагу на найбільш важливі:

  • Коментар від 29.01.2019: Мінсоцполітики України: якщо працівник у звітному році став особою, якій до настання права на пенсію за віком залишилося 10 і менше років, то він враховується при розрахунку квоти (https://its.1c.ua/db/acttaxu/content/2152/hdoc).
  • Коментар від 21.01.2019: ДФСУ рекомендує подавати декларацію з податку на прибуток за 2018 рік за оновленою формою (з урахуванням змін, внесених наказом Мінфіну України від 19.10.2018 р. № 842) https://its.1c.ua/db/acttaxu/content/2149/hdoc).
  • Коментар від 21.01.2019: КМУ про перенесення робочих днів в 2019 році (https://its.1c.ua/db/acttaxu/content/2143/hdoc).
  • Коментар від 11.01.2019: Верховна Рада України внесла зміни до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів (https://its.1c.ua/db/acttaxu/content/2141/hdoc).
  • Коментар від 11.01.2019: ПДВ-зміни, внесені до Податкового кодексу України та вступили в силу 01.01.2019 року (https://its.1c.ua/db/acttaxu/content/2140/hdoc).

Опубліковано відеоматеріали доповідей семінару "Лекторій", присвяченого нагальним питанням складання та реєстрації ПН/РК в ЄРПН, а також практичним рекомендаціям щодо подання звітності з ЄСВ у 2019 році. Запис доповідей здійснено 17 січня 2019 року в Києві. Подивитися відеоматеріали (http://its.1c.ua/lector/) можуть користувачі, які мають договір ІТС рівня ПРОФ.

У розділі "Періодика і книги" опубліковано матеріали журналів "Бухгалтер" Олександра Кірша № 1-4 за 2019 рік.

У довіднику "Календар бухгалтера" представлена інформація про терміни сплати податків і зборів, а також терміни подачі фінансової, податкової, статистичної звітності в лютому 2019 року.

На сайті ІТС представлена актуальна станом на 28.01.2019 р. нормативно-правова база "ЛІГА:ЗАКОН. Інформаційно-правова підтримка", підготовлена ІАЦ "Ліга".

 

Консультації для бюджетної сфери

У довіднику "Закупівлі за державні кошти":

  • актуалізовано розділ "Закупівлі електроенергії в перехідний період 2018-2019 років", в зв’язку з внесенням змін до Закону "Про ринок електричної енергії" від 13.04.2017 р. № 2019-VIII;
  • додано матеріал щодо застосування договорів у разі придбання, постачання, надання послуг, приєднання до систем передачі та розподілу електричної енергії та інші;
  • додано матеріал "Внесення змін до укладеного договору про закупівлю" у розділ "Договір про закупівлю", в якому розглянуті істотні умови при укладанні договорів, випадки внесення змін у договори та документальне їх оформлення.

Інформація корисна суб'єктам державного сектору, комерційним підприємствам – постачальникам товарів, робіт і послуг для бюджетних установ, учасникам державних тендерів.

У підрозділі "Фінансова звітність" довідника "Бухгалтерський облік суб'єктів державного сектору" актуалізовано матеріал щодо складання Приміток до річної фінансової звітності (форма № 5-дс). Зміни внесені у зв'язку із введенням в дію нової редакції Приміток до річної фінансової звітності (форма № 5-дс), яка затверджена наказом Мінфіну України від 27.11.2018 р. № 940.

 

Нові версії прикладних рішень, що випущені з моменту попереднього огляду

Отримати оновлення зазначених прикладних рішень можна за допомогою сервісу "Оновлення програм" https://portal.1c.eu/applications/65.

1С:ПІДПРИЄМСТВО 8

Технологічна платформа:

  • 1С:Підприємство 8. Версія 8.3.14.1565.
  • 1С:Підприємство 8. Версія 8.3.13.1690.

Типові конфігурації для "1С:Підприємства 8":

  • Конфігурація "Бухгалтерія для України. ПРОФ", редакція 2.0, версія 2.0.15.1 (оновлення + перехід з Базової на ПРОФ).
  • Конфігурація "Бухгалтерія для України. ПРОФ", редакція 2.0, версія 2.0.14.2 (оновлення + перехід з Базової на ПРОФ).
  • Конфігурація "Бухгалтерія для України. Базова", редакція 2.0, версія 2.0.15.1 (оновлення).
  • Конфігурація "Бухгалтерія для України. Базова", редакція 2.0, версія 2.0.14.2 (оновлення).
  • Конфігурація "Бухгалтерія для України. ПРОФ", редакція 1.2, версія 1.2.50.1 (оновлення + перехід з Базової на ПРОФ).
  • Конфігурація "Бухгалтерія для України. ПРОФ", редакція 1.2, версія 1.2.49.1 (оновлення + перехід з Базової на ПРОФ).
  • Конфігурація "Бухгалтерія для України. Базова", редакція 1.2, версія 1.2.50.1 (оновлення).
  • Конфігурація "Бухгалтерія для України. Базова", редакція 1.2, версія 1.2.49.1 (оновлення).
  • Конфігурація "Зарплата і Управління Персоналом для України. ПРОФ", редакція 2.1, версія 2.1.52.1 (оновлення + перехід з Базовою на ПРОФ).
  • Конфігурація "Зарплата і Управління Персоналом для України. Базова", редакція 2.1, версія 2.1.52.1 (оновлення).
  • Конфігурація "Управління торговим підприємством для України", редакція 1.2, версії 1.2.50.1 (оновлення).
  • Конфігурація "Управління торговим підприємством для України", редакція 1.2, версії 1.2.49.1 (оновлення).
  • Конфігурація "Управління виробничим підприємством для України", редакція 1.3, версія 1.3.60.1 (оновлення).
  • Конфігурація "Управління виробничим підприємством для України", редакція 1.3, версія 1.3.59.3 (оновлення).

ТИПОВІ КОНФІГУРАЦІЇ ДЛЯ BUSINESS AUTOMATION SOFTWARE

  • Конфігурація "BAS ERP", редакція 2.1, версія 2.1.8.1.
  • Конфігурація "BAS ERP", редакція 2.1, версія 2.1.7.10.
  • Конфігурація "BAS Управління торгівлею", редакція 3.2, версія 3.2.8.1.
  • Конфігурація "BAS Управління холдингом", редакція 2.0, версія 2.0.13.1.

1С:ПІДПРИЄМСТВО 7.7

Прикладні рішення:

  • Конфігурація "Торгівля + Склад для України", реліз 7.70.042.
  • Конфігурація "Зарплата + Кадри для України", реліз 7.70.064.

 


3. ЦІНИ

ІТС
Вид договору ІТС
Договір
Рекомендована роздрібна ціна договору ІТС, грн. без ПДВ
ІТС ПРОФ
 
12 міс.
6450
 
6 міс.
3450
 
3 міс.
1800
 
окремий випуск
1200
 
із щомісячною оплатою
600
 
пільговий супровід 12 міс. за схемою 8+4
3810
 
пільговий супровід 12 міс. за схемою 8+4 (із щомісячною оплатою, перші 8 місяців)
510
ІТС ТЕХНО
 
12 міс.
4500
 
6 міс.
2400
 
із щомісячною оплатою
420
ІТС ДЛЯ ВІДДАЛЕНОГО ОФІСУ на 12 міс. (залежно від кількості дозволів)
 
від 1 до 5
900
 
від 6 до 10
810
 
від 11 до 20
720
 
від 21 до 50
630
 
від 51 до 100
540
 
більше 100
450
Апгрейд з ІТС ТЕХНО на ІТС ПРОФ
 
доплата за 1 місяць
180
 
доплата за 2 місяці
360
 
доплата за 3 місяці
540
 
доплата за 4 місяці
720
 
доплата за 5 місяців
900
 
доплата за 6 місяців
1080
 
доплата за 7 місяців
1260
 
доплата за 8 місяців
1440
 
доплата за 9 місяців
1620
 
доплата за 10 місяців
1800
 
доплата за 11 місяців
1980

 

ІТС ПРОФ за програмою лояльності
Придбаний договір ІТС
Тривалість попереднього договору ІТС
12 міс. або 
пільговий 8+4
6 міс.
3 міс. 
(в т.ч. пільговий)
1 міс.
Рекомендована роздрібна ціна договору ІТС, грн. без ПДВ
ІТС ПРОФ на 12 місяців
5700
6090
6270
6390
ІТС ПРОФ на 6 місяців
3000
3150
3300
3390
ІТС ПРОФ на 3 місяці
1560
1650
1710
1770
ІТС ПРОФ на 1 місяць
900
990
1080
1170

 

Сервіс ІТС Галузевий
Вид сервісу 
ІТС Галузевий
Кількість місяців
Рекомендована роздрібна ціна, грн. без ПДВ
ІТС Галузевий 1-ї Категорії
 
1 міс.
360
 
3 міс.
780
 
6 міс.
1440
 
12 міс.
2700
 
Пільговий 12 міс.
1800
ІТС Галузевий 2-ї Категорії
 
1 міс.
720
 
3 міс.
1560
 
6 міс.
2880
 
12 міс.
5400
 
Пільговий 12 міс.
3600
ІТС Галузевий 3-ї Категорії
 
1 міс.
1440
 
3 міс.
3120
 
6 міс.
5760
 
12 міс.
10800
 
Пільговий 12 міс.
7200
ІТС Галузевий 4-ї Категорії
 
1 міс.
2160
 
3 міс.
4650
 
6 міс.
8700
 
12 міс.
16200
 
Пільговий 12 міс.
10800

 

Сервіси FREDO Звіт і FREDO ДокМен
Вид договору
Рекомендована роздрібна ціна, грн. без ПДВ
Доступ до онлайн-сервісу FREDO Звіт для юридичної або фізичної особи і оновлення програмної продукції на 12 місяців (тільки для користувачів базових версій "1С:Підприємство 8")
1200
Доступ до онлайн-сервісу FREDO Звіт для додаткової юридичної або фізичної особи і оновлення програмної продукції на 1 місяць
102
Доступ до онлайн-сервісу FREDO Звіт для ФОП на ССО і оновлення програмної продукції на 12 місяців (тільки для користувачів базових версій "1С:Підприємство 8")
240
Доступ до онлайн-сервісу FREDO Звіт для додаткової ФОП на ССО і оновлення програмної продукції на 1 місяць
21
Доступ до онлайн-сервісу FREDO ДокМен (основне підключення) і оновлення програмної продукції на 1 місяць
51
Доступ до онлайн-сервісів FREDO ДокМен (додаткове підключення) і оновлення програмної продукції на 1 місяць
51
Оновлення програмної продукції FREDO до мережевої версії
360

 

Сервіс Консультації аудитора
Найменування
Рекомендована роздрібна ціна, грн. з ПДВ 20%
Інформаційно-консультаційна послуга "Консультація аудитора"
450

 

Сервіс Пактум.Контрагент
Найменування
Рекомендована роздрібна ціна, грн. без ПДВ
Доступ до онлайн-сервісу Пактум.Контрагент Бізнес-2200 на 12 міс.
3000
Доступ до онлайн-сервісу Пактум.Контрагент Бізнес-1200 на 6 міс.
2000
Доступ до онлайн-сервісу Пактум.Контрагент Бізнес-300 на 3 міс.
600

 

Сервіс FlyDoc
Найменування
Рекомендована роздрібна ціна, грн. без ПДВ
Доступ до онлайн-сервісу електронного документообігу "FlyDoc" для юридичної особи на 1 рік
5000
Доступ до онлайн-сервісу електронного документообігу "FlyDoc" для фізичної особи – підприємця (ФОП) на 1 рік
2500
Повернутися назад