04.04.2019

Інформаційно-технологічний супровід (квітень 2019 року)

У цьому інформаційному листі:

1. Важлива інформація

2. Дайджест нових матеріалів, опублікованих з моменту попереднього огляду

3. Ціни

 


1. ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ

Запрошуємо на семінар "Лекторій"

Запрошуємо на семінар "Лекторій" на тему "Закон про валюту та підзаконні документи НБУ. Складання звітності по зарплаті за І квартал 2019 року", який відбудеться в Києві 18 квітня 2019 року в рамках інформаційно-технологічного супроводу (ІТС) користувачів.

Для користувачів ІТС, які не зможуть взяти участь в семінарі, особливо це стосується користувачів з інших міст, буде організовано онлайн-трансляцію заходу.

Участь або онлайн-трансляція БЕЗКОШТОВНІ для користувачів з діючим договором ІТС ПРОФ!

Ознайомитися з детальною програмою семінару, а також зареєструватися на захід можна на сайті Всеукраїнської громадської організації "Спілка автоматизаторів бізнесу".

 

Припинення підтримки редакції 1.2 Бухгалтерії для України

З травня 2019 року буде припинена підтримка редакції 1.2 Бухгалтерії для України. У користувачів було достатньо часу для переходу на нову редакцію, оскільки плани про припинення підтримки редакції 1.2 були оголошені при випуску редакції 2.0 у жовтні 2016 року.

Наполегливо рекомендуємо користувачам, які ще цього не зробили, перейти на редакцію 2.0 програми "Бухгалтерія для України".

Детальніше про припинення підтримки редакції 1.2, переваги редакції 2.0, а також про умови переходу можна ознайомитись за посиланням http://unionba.com.ua/news/538/.

 

Доступу до сервісу ІС ІТС

Усі користувачі, які мають діючий договір ІТС ПРОФ, ІТС для віддаленого офісу, а також договір ІТС для Партнерів, отримують повний доступ до сервісу інформаційної системи ІТС на сайті http://its.1c.ua. Користувачі ІТС ТЕХНО отримують доступ до сервісу інформаційної системи ІТС в обмеженому обсязі (тільки до технічної документації).

Доступ на сайт its.1c.ua відкривається на час дії договору ІТС.

До уваги користувачів і партнерів!

Доступ до ІС ІТС здійснюється з використанням облікового запису Порталу ІТС. Тобто окремої реєстрації на сайті інформаційної системи ІТС (https://its.1c.ua) не потрібно, користувач заходить на сайт з тим же логіном і паролем, що і на Портал ІТС (https://portal.1c.eu/).

Як зареєструватися на Порталі ІТС, описано в розділі "Як отримати доступ до інформаційної системи ІТС".

Перевірити реєстрацію договору ІТС можна в особистому кабінеті Порталу ІТС в розділі "Договори".

З усіх питань щодо роботи з інформаційною системою ІТС і сайту its.1c.ua звертайтеся за адресою web-its@1c.ua.

Питання про роботу Порталу ІТС (portal.1c.eu) можна задавати на webits-info@1c.ua.

 


2. ДАЙДЖЕСТ НОВИХ МАТЕРІАЛІВ, ОПУБЛІКОВАНИХ З МОМЕНТУ ПОПЕРЕДНЬОГО ОГЛЯДУ

Методична підтримка типових рішень 1С:Підприємства 8

У поточному випуску для користувачів типової госпрозрахункової конфігурації "Бухгалтерія для України" (ред. 2.0) в розділі "Облік основних засобів" опубліковано методику оформлення переоцінки основних засобів, у якій представлені приклади дооцінки і уцінки. Також розглянуті приклади подальшої дооцінки і уцінки вже переоцінених основних засобів.

Користувачам конфігурації "Управління торговим підприємством для України" в підрозділі "Роздрібна торгівля" рекомендуємо ознайомитися із загальною методикою оформлення операцій роздрібної торгівлі за кожним видом торгової точки.

Для користувачів конфігурацій "Зарплата і Управління Персоналом для України" і "Управління виробничим підприємством для України" в розділі "Облік податків і внесків" оновлено методику відображення ПДФО і ВЗ із наднормативних добових відрядженому працівникові.

Користувачам конфігурації "Управління невеликою фірмою для України" в розділі "Торговельні операції" рекомендуємо ознайомитися з методикою обліку подарункових сертифікатів, а в розділі "Адміністрування інформаційної бази" – з порядком налаштування прав користувачів.

Для користувачів усіх типових госпрозрахункових конфігурацій оновлено рекомендації з описом способів відстеження наявності оновлень.

 

Методична підтримка типових рішень BAS

Розпочато публікацію методичних матеріалів для користувачів конфігурації "BAS Роздрібна торгівля". Матеріали публікуються українською мовою в розділі "Методична підтримка користувачів рішень BAS" довідника "Користувачам BAS".

Користувачам конфігурації "BAS ERP" у розділі "Необоротні активи" рекомендуємо ознайомитися з методикою оформлення переоцінки основних засобів.

Розділ "Податковий облік" доповнено методикою відображення ПДВ при отриманні послуг від нерезидента. Основна увага у матеріалі присвячена порядку оформлення податкових документів. У розділі актуалізовано методики придбання товарів (послуг) для використання у неоподатковуваній та частково оподатковуваній ПДВ діяльності. Основна увага акцентована на порядку нарахування податкового кредиту та податкових зобов'язань за такими придбаннями.

Для користувачів конфігурації "BAS ERP" у розділі "Кадровий облік і розрахунок заробітної плати" оновлено, а для користувачів конфігурації "BAS Управління торгівлею" у розділі "Початок роботи, введення початкових залишків" опубліковано порядок налаштування виробничого календаря. У "BAS ERP" дані виробничого календаря використовуються в підсистемах обліку робочого часу, кадрового обліку та розрахунку зарплати. У "BAS Управління торгівлею" – для планування відвантажень на складі, в управлінні запасами для розрахунку дат поставок в рамках забезпечення потреб.

Для користувачів конфігурацій "BAS ERP" і "BAS Управління торгівлею" в розділі "Сервісні функції" оновлено рекомендації по відстеженню наявності оновлень.

Для користувачів усіх типових госпрозрахункових конфігурацій оновлено архів курсів валют за попередній рік, що завантажується з сайту ІТС. У поточному випуску опубліковано архів курсів валют за період "квітень 2018 року – березень 2019 року".

 

Методична підтримка розробників і адміністраторів

Для розробників конфігурацій опубліковано методику переводу конфігурацій на платформу "1С:Підприємство 8.3" без режиму сумісності з версією 8.2.

Оновлено стандартні бібліотеки: "Бібліотека стандартних підсистем", ред. 2.4, "Бібліотека електронних документів" (ред. 1.1 і 1.5), "Бібліотека інтернет-підтримки користувачів" (ред. 2.3).

Опубліковано зовнішню обробку "Управління серверами", яка призначена для налаштування і перегляду даних серверів.

Оновлені вимоги до розробки драйверів устаткування, що підключається (версія 2.4).

Також оновлено опис і сама конфігурація ГітКонвертер, яка призначена для односторонньої синхронізації сховища конфігурації з репозиторієм Git.

Пропонуємо ознайомитися з оновленим описом деталізованої процедури налаштування прав доступу, необхідних для роботи Центру управління продуктивністю версії 2.1.

Опубліковано опис зовнішньої обробки, а також сама обробка, яка дозволяє збирати технологічну інформацію для розслідування проблем продуктивності з метою подальшого аналізу з використанням Центру управління продуктивністю.

 

Поради лінії консультацій щодо роботи в рішеннях "1С:Підприємства"

У розділі оновлено перелік рекомендацій і відповідей на питання щодо роботи прикладних рішень "1С:Підприємства".

 

Консультації з питань роботи рішень BAS

У розділі розпочато публікацію консультацій з питань роботи рішення "BAS Роздрібна торгівля". Оновлено перелік рекомендацій та відповідей на питання щодо роботи рішень "BAS ERP" та "BAS Управління торгівлею".

 

Сервіси здачі електронної звітності та обміну первинними документами

У рубриці "Методичні рекомендації з використання сервісів "FREDO" довідника "Сервіси здачі електронної звітності та обміну первинними документами" опубліковано порядок введення даних про підприємства-платників ПДВ, які мають філії. Також оновлено порядок замовлення нових, продовження та перевидачі діючих сертифікатів ЕЦП.

З моменту попереднього огляду випущено версії "FREDO": 01.00.353 – 01.01.001.

Нова версія програми (01.01.001) розроблена з використанням програмної платформи Microsoft. Net Framework 4. Більш детально про це описано за посиланням https://its.1c.ua/news/485477.

 

Консультації аудитора

Довідник "Консультації аудитора" доповнено новими консультаціями з питань бухгалтерського, податкового та кадрового обліку, наданими в рамках сервісу "Консультації аудитора" http://its.1c.ua/db/answauditu. Для ознайомлення з матеріалами довідника необхідна наявність договору ІТС рівня ПРОФ.

Задати питання аудитору можна за адресою answ_audit@1c.ua або за допомогою web-форми з особистого кабінету на сайті ІТС.

Детальніше про сервіс "Консультації аудитора" та умови його надання можна дізнатися на сторінці сервісу на Порталі ІТС https://portal.1c.eu/applications/54.

 

Консультації для бухгалтера

У довіднику "Регламентована звітність" оновлено матеріал, присвячений порядку складання податкової декларації з ПДВ та додатків до неї.

Опубліковано чергові коментарі методистів до нормативних документів. Звертаємо увагу на найбільш важливі:

  • Коментар від 21.03.2019: ДФСУ про включення до складу доходу фізичної особи – підприємця на загальній системі оподаткування сум депозиту і відсотків, отриманих від банку за користування коштами на депозитному рахунку (https://its.1c.ua/db/acttaxu/content/2193/hdoc).
  • Коментар від 21.03.2019: ДФСУ: сума матеріальної допомоги разового характеру, що надається підприємством окремим працівникам у зв'язку із сімейними обставинами, не є базою нарахування ЄСВ (https://its.1c.ua/db/acttaxu/content/2192/hdoc).
  • Коментар від 15.03.2019: Верховна Рада України прийняла Закон України "Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів" (https://its.1c.ua/db/acttaxu/content/2188/hdoc).
  • Коментар від 15.03.2019: Мінсоцполітики України про створення назв посад, відсутніх в Класифікаторі професій ДК 003:2010, зокрема, пов'язаних з консалтингом, аудитом, оподаткуванням і бухобліком (https://its.1c.ua/db/acttaxu/content/2186/hdoc).

Опубліковано відеоматеріали доповідей семінару "Лекторій", присвяченого питанням позапланових документальних перевірок та перевірок Державної служби України з питань праці. Запис доповідей здійснено 27 березня 2019 року в Києві. Переглянути відеоматеріали (http://its.1c.ua/lector/) можуть користувачі, які мають договір ІТС рівня ПРОФ.

У розділі "Періодика і книги" опубліковано матеріали журналів "Бухгалтер" Олександра Кірша №9-11 за 2019 рік.

У довіднику "Календар бухгалтера" представлена інформація про терміни сплати податків і зборів, а також терміни подачі фінансової, податкової, статистичної звітності в квітні 2019 року.

Додано нові консультації та відповіді на питання в довідник "Дебет-Кредит. Питання і консультації".

На сайті ІТС представлена актуальна станом на 28.03.2019 р. нормативно-правова база "ЛІГА:ЗАКОН. Інформаційно-правова підтримка", підготовлена ІАЦ "Ліга".

 

Консультації для бюджетної сфери

Довідник "Закупівлі за державні кошти" доповнено новим матеріалом "Централізовані закупівельні організації", в якому розкривається актуальна інформація щодо створення та організації діяльності централізованих закупівельних організацій з 15 березня 2019 року у зв'язку зі вступом в дію Постанови Кабміну України № 1622. У розділі наведено дані про порядок визначення та створення, а також вимоги до централізованих закупівельних організацій, їх повноваження, порядок їх вибору замовниками, вартість послуг, планування та здійснення закупівель. Інформація корисна суб'єктам державного сектору, комерційним підприємствам – постачальникам товарів, робіт і послуг для бюджетних установ, учасникам державних тендерів.

Довідник "Бухгалтерський облік суб'єктів державного сектору" доповнено новим матеріалом "Фінансові доходи", в якому наведена інформація щодо визначення фінансових доходів згідно НП(С)БОДС 124 "Доходи" та Бюджетного кодексу України, правил та порядку визнання, оцінки, відображення в бухгалтерському обліку та фінансовій, бюджетній звітності фінансових доходів.

 

Нові версії прикладних рішень, що випущені з моменту попереднього огляду

Отримати оновлення зазначених прикладних рішень можна за допомогою сервісу "Оновлення програм" https://portal.1c.eu/applications/65.

ТИПОВІ КОНФІГУРАЦІЇ ДЛЯ "1С:ПІДПРИЄМСТВА 8"

  • Конфігурація "Бухгалтерія для України. ПРОФ", редакція 2.0, версія 2.0.16.1 (оновлення + перехід з Базової на ПРОФ).
  • Конфігурація "Бухгалтерія для України. Базова", редакція 2.0, версія 2.0.16.1 (оновлення).
  • Конфігурація "Зарплата і Управління Персоналом для України. ПРОФ", редакція 2.1, версії 2.1.53.1 – 2.1.53.2 (оновлення + перехід з Базової на ПРОФ).
  • Конфігурація "Зарплата і Управління Персоналом для України. Базова", редакція 2.1, версії 2.1.53.1 – 2.1.53.2 (оновлення).
  • Конфігурація "Управління торговим підприємством для України", редакція 1.2, версії 1.2.51.1 – 1.2.51.2 (оновлення).
  • Конфігурація "Управління виробничим підприємством для України", редакція 1.3, версії 1.3.61.1 – 1.3.61.2 (оновлення).
  • Конфігурація "Управління невеликою фірмою для України. ПРОФ", редакція 1.6, версія 1.6.8.2 (оновлення + перехід з версій Мікро і Базової на ПРОФ).
  • Конфігурація "Управління невеликою фірмою для України. Базова", редакція 1.6, версія 1.6.8.2 (оновлення + перехід з версії Мікро на Базову).
  • Конфігурація "Управління невеликою фірмою для України. Мікро", редакція 1.6, версія 1.6.8.2 (оновлення).

ТИПОВІ КОНФІГУРАЦІЇ ДЛЯ BUSINESS AUTOMATION SOFTWARE

  • Конфігурація "BAS ERP", редакція 2.1, версія 2.1.9.2.
  • Конфігурація "BAS Управління холдингом", редакція 2.0, версія 2.0.14.1.

 


3. ЦІНИ

ІТС
Вид договору ІТС
Договір
Рекомендована роздрібна ціна договору ІТС, грн. без ПДВ
ІТС ПРОФ
 
12 міс.
6450
 
6 міс.
3450
 
3 міс.
1800
 
окремий випуск
1200
 
із щомісячною оплатою
600
 
пільговий супровід 12 міс. за схемою 8+4
3810
 
пільговий супровід 12 міс. за схемою 8+4 (із щомісячною оплатою, перші 8 місяців)
510
ІТС ТЕХНО
 
12 міс.
4500
 
6 міс.
2400
 
із щомісячною оплатою
420
ІТС ДЛЯ ВІДДАЛЕНОГО ОФІСУ на 12 міс. (залежно від кількості дозволів)
 
від 1 до 5
900
 
від 6 до 10
810
 
від 11 до 20
720
 
від 21 до 50
630
 
від 51 до 100
540
 
більше 100
450
Апгрейд з ІТС ТЕХНО на ІТС ПРОФ
 
доплата за 1 місяць
180
 
доплата за 2 місяці
360
 
доплата за 3 місяці
540
 
доплата за 4 місяці
720
 
доплата за 5 місяців
900
 
доплата за 6 місяців
1080
 
доплата за 7 місяців
1260
 
доплата за 8 місяців
1440
 
доплата за 9 місяців
1620
 
доплата за 10 місяців
1800
 
доплата за 11 місяців
1980

 

ІТС ПРОФ за програмою лояльності
Придбаний договір ІТС
Тривалість попереднього договору ІТС
12 міс. або 
пільговий 8+4
6 міс.
3 міс. 
(в т.ч. пільговий)
1 міс.
Рекомендована роздрібна ціна договору ІТС, грн. без ПДВ
ІТС ПРОФ на 12 місяців
5700
6090
6270
6390
ІТС ПРОФ на 6 місяців
3000
3150
3300
3390
ІТС ПРОФ на 3 місяці
1560
1650
1710
1770
ІТС ПРОФ на 1 місяць
900
990
1080
1170

 

Сервіс ІТС Галузевий
Вид сервісу 
ІТС Галузевий
Кількість місяців
Рекомендована роздрібна ціна, грн. без ПДВ
ІТС Галузевий 1-ї Категорії
 
1 міс.
360
 
3 міс.
780
 
6 міс.
1440
 
12 міс.
2700
 
Пільговий 12 міс.
1800
ІТС Галузевий 2-ї Категорії
 
1 міс.
720
 
3 міс.
1560
 
6 міс.
2880
 
12 міс.
5400
 
Пільговий 12 міс.
3600
ІТС Галузевий 3-ї Категорії
 
1 міс.
1440
 
3 міс.
3120
 
6 міс.
5760
 
12 міс.
10800
 
Пільговий 12 міс.
7200
ІТС Галузевий 4-ї Категорії
 
1 міс.
2160
 
3 міс.
4650
 
6 міс.
8700
 
12 міс.
16200
 
Пільговий 12 міс.
10800

 

Сервіси FREDO Звіт і FREDO ДокМен
Вид договору
Рекомендована роздрібна ціна, грн. без ПДВ
Доступ до онлайн-сервісу FREDO Звіт для юридичної або фізичної особи і оновлення програмної продукції на 12 місяців (тільки для користувачів базових версій "1С:Підприємство 8")
1200
Доступ до онлайн-сервісу FREDO Звіт для додаткової юридичної або фізичної особи і оновлення програмної продукції на 1 місяць
102
Доступ до онлайн-сервісу FREDO Звіт для ФОП на ССО і оновлення програмної продукції на 12 місяців (тільки для користувачів базових версій "1С:Підприємство 8")
240
Доступ до онлайн-сервісу FREDO Звіт для додаткової ФОП на ССО і оновлення програмної продукції на 1 місяць
21
Доступ до онлайн-сервісу FREDO ДокМен (основне підключення) і оновлення програмної продукції на 1 місяць
51
Доступ до онлайн-сервісів FREDO ДокМен (додаткове підключення) і оновлення програмної продукції на 1 місяць
51
Оновлення програмної продукції FREDO до мережевої версії
360

 

Сервіс Консультації аудитора
Найменування
Рекомендована роздрібна ціна, грн. з ПДВ 20%
Інформаційно-консультаційна послуга "Консультація аудитора"
450

 

Сервіс Пактум.Контрагент
Найменування
Рекомендована роздрібна ціна, грн. без ПДВ
Доступ до онлайн-сервісу Пактум.Контрагент Бізнес-2200 на 12 міс.
3000
Доступ до онлайн-сервісу Пактум.Контрагент Бізнес-1200 на 6 міс.
2000
Доступ до онлайн-сервісу Пактум.Контрагент Бізнес-300 на 3 міс.
600

 

Сервіс FlyDoc
Найменування
Рекомендована роздрібна ціна, грн. без ПДВ
Доступ до онлайн-сервісу електронного документообігу "FlyDoc" для юридичної особи на 1 рік
5000
Доступ до онлайн-сервісу електронного документообігу "FlyDoc" для фізичної особи – підприємця (ФОП) на 1 рік
2500
Повернутися назад