30.12.2020

Інформаційно-технологічний супровід (січень 2021 року)

У цьому інформаційному листі:

1. Важлива інформація

2. Дайджест нових матеріалів, опублікованих з моменту попереднього огляду

3. Ціни

 


1. ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ

Запуск заохочувальної програми для користувачів "ІТС ПРОФ"!

З січня 2021 року запускається заохочувальна програма для користувачів, що оформлюють договори "ІТС ПРОФ" на тривалий термін. В акції можуть взяти участь користувачі, які уклали договори "ІТС ПРОФ" на 12 місяців (у т. ч. пільгові договори "ІТС ПРОФ" за схемою 8 + 4) або 24 місяці на умовах оплати за весь період (за передоплатою). Термін дії заохочувальної програми – 1 рік (до грудня 2021 року включно).

Зареєструватися в заохочувальної програмі можна не пізніше 28-го числа (включно) того місяця, з якого починається договір "ІТС ПРОФ". Наприклад, для договорів, що починаються з січня 2021 р. – до 28 січня 2021 р., для договорів, що починаються з лютого 2021 р. – до 28 лютого 2021 р. і т. д. Зареєструватися після зазначених дат неможна.

Для користувачів при укладенні договорів "ІТС ПРОФ", які будуть починатися з січня 2021 року, передбачені наступні подарунки:

  • стильні брендовані складні навушники при укладенні договорів "ІТС ПРОФ" на 12 місяців (у т. ч. пільгові договори "ІТС ПРОФ" за схемою 8+4) або на 24 місяці
  • додатково стильні брендовані навушники будуть упаковані в спортивний мішок з логотипом BAS при укладені договорів "ІТС ПРОФ" на 24 місяці

Про подарунки, які отримають учасники заохочувальної програми в наступних місяцях, буде в подальшому повідомлено на сторінці програми на сайті ІТС.

Дізнатися детальніше про правила проведення та зареєструватися в заохочувальній програмі можна на СТОРІНЦІ.

 

Інформаційно-технологічний супровід програм попереднього покоління за підвищеними тарифами ("ІТС Ретро")!

Новиною від 16.12.2020 р. було оголошено плани про здійснення інформаційно-технологічного супроводу програм "Управління торговим підприємством" (УТП) і "Управління виробничим підприємством" (УВП) за підвищеними тарифами ("ІТС Ретро").

З 01.07.2021 р. планується здійснювати підтримку:

  • програми УТП – за "ІТС Ретро" 1-ї категорії
  • програми УВП – за "ІТС Ретро" 2-ї категорії

З одного боку, це дасть користувачам час для спокійного переходу на сучасні програмні продукти лінійки BAS. З іншого боку, це дозволить розробникам забезпечити якісну і своєчасну підтримку змін законодавства на період переходу, а також дозволить отримати фінансування трудовитрат на підтримку програм попереднього покоління.

Для користувачів УТП і УВП поступово припиняється реєстрація договорів "ІТС ТЕХНО" та "ІТС ПРОФ":

  • з 01.01.2021 р. припиняється реєстрація договорів "ІТС ПРОФ" на 24 місяці
  • з 01.03.2021 р. припиняється реєстрація договорів "ІТС ПРОФ" на 12 місяців (в т. ч. пільгових за схемою 8+4) і "ІТС ТЕХНО" на 12 місяців
  • з 01.07.2021 р. припиняється реєстрація договорів "ІТС ПРОФ" та "ІТС ТЕХНО" на будь-який період

Докладніше про "ІТС Ретро", послідовність переходу на підтримку за "ІТС Ретро" та ціни можна ознайомитися у вищезгаданій новині.

 

Доступ до сервісу ІС ІТС

Усі користувачі, які мають пакети онлайн-сервісів "ІТС ПРОФ", "Тех.підтримка", "ІТС ДЛЯ ВІДДАЛЕНОГО ОФІСУ", а також договір ІТС для Партнерів, отримують повний доступ до сервісу інформаційної системи ІТС на сайті. Користувачі пакету "ІТС ТЕХНО" отримують доступ до сервісу інформаційної системи ІТС в обмеженому обсязі (тільки до онлайн-документації з продуктів для автоматизації бізнесу).

Доступ на сайт відкривається на час дії пакетів сервісів ІТС.

До уваги користувачів і партнерів!

Доступ до ІС ІТС здійснюється з використанням облікового запису Порталу ІТС. Тобто окремої реєстрації на сайті інформаційної системи ІТС не потрібно, користувач заходить на сайт з тим же логіном і паролем, що і на Портал ІТС.

Як зареєструватися на Порталі ІТС, описано в розділі "Як отримати доступ до інформаційної системи ІТС".

Перевірити реєстрацію договору ІТС можна в особистому кабінеті Порталу ІТС в розділі "Договори".

З усіх питань щодо роботи з інформаційною системою ІТС і сайту its.1c.ua звертайтеся за адресою web-its@1c.ua.

Питання про роботу Порталу ІТС можна задавати на webits-info@1c.ua.

 


2. ДАЙДЖЕСТ НОВИХ МАТЕРІАЛІВ, ОПУБЛІКОВАНИХ  З МОМЕНТУ ПОПЕРЕДНЬОГО ОГЛЯДУ

Методична підтримка типових рішень BAS

У поточному випуску користувачам рішень "BAS Бухгалтерія" та "BAS Бухгалтерія КОРП" рекомендуємо ознайомитися з методикою відображення в обліку операції ремонту основних засобів, оновленою методикою відображення надходження та прийняття до обліку нематеріальних активів, а також з методиками та прикладами нарахування амортизації нематеріальних активів прямолінійним та кумулятивним методами.

Цікавим для ознайомлення буде приклад оформлення операції зміни валюти розрахунків з контрагентом.

Також пропонуємо ознайомитися з методикою пакетної обробки податкових документів за допомогою сервісу "FREDO Звіт".

Для користувачів програми "BAS Бухгалтерія" представлено порядок обліку приналежності співробітників до категорій громадян, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню.

Користувачам програм "BAS ERP", "BAS Комплексне управління підприємством" та "BAS Бухгалтерія КОРП" рекомендуємо ознайомитися з методикою обліку резерву відпусток нормативним методом.

Для користувачів програм "BAS ERP", "BAS Комплексне управління підприємством" та "BAS Управління торгівлею" опубліковано порядок роботи з оперативною звітністю, а також основні поняття і загальні принципи лімітування грошових коштів.

Користувачам типових рішень BAS рекомендуємо ознайомитися з оновленим описом механізмів завантаження курсів валют.

Користувачам програми "BAS Малий бізнес" рекомендуємо ознайомитися зі статтями, автором яких є Анна Федосюк, спеціаліст-консультант компанії "Хвоя Інтегра". В матеріалах представлені різні аспекти використання прикладного рішення для автоматизації ключових процесів на підприємствах малого бізнесу. У поточному випуску у новому розділі "Виробництво" представлено загальну методику роботи з підсистемою виробництва у програмному рішенні, а також методику роботи з динамічними специфікаціями, які дозволяють на основі базової специфікації та вимог клієнта автоматично створювати індивідуальну специфікацію під конкретне замовлення. У розділі "Розрахунок зарплати" рекомендуємо ознайомитися з методикою нарахування і виплати відрядної оплати.

Для користувачів усіх типових програм для автоматизації бізнесу оновлено архів курсів валют за попередній рік, що завантажується з сайту ІТС. У поточному випуску опубліковано архів курсів валют за період "січень 2020 р. – грудень 2020 р.".

 

Консультації з питань роботи рішень BAS

Розділ доповнено переліком рекомендацій та відповідей на питання щодо роботи рішень BAS.

 

Поради лінії консультацій щодо роботи в рішеннях "1С:Підприємства"

У розділі оновлено перелік рекомендацій і відповідей на питання щодо роботи прикладних рішень "1С:Підприємства".

 

Методична підтримка розробників та адміністраторів

Для розробників конфігурацій оновлено методику перекладу конфігурацій на платформі "1С:Підприємство 8.2" на платформу "1С:Підприємство 8.3" без режиму сумісності з версією 8.2.

Оновлено опис і сама конфігурація "ГітКонвертер", яка призначена для односторонньої синхронізації сховища конфігурації "1С:Підприємства" з репозиторієм Git і подальшим переходом на розробку в 1C:Enterprise Development Tools (1C:EDT) зі збереженням історії.

 

Документація

У зв’язку з початком продажів нового рішення "BAS АГРО. Бухгалтерія елеватора, млина і комбікормового заводу", яке призначене для автоматизації бухгалтерського та податкового обліку комбінатів хлібопродуктів, елеваторів, мукомельних і комбікормових заводів будь якого розміру і типу (див. детальніше http://unionba.com.ua/news/721), на сайті ІТС опубліковано Посібник редакції 2.1 прикладного рішення "BAS АГРО. Бухгалтерія елеватора, млина і комбікормового заводу".

 

Сервіси здачі електронної звітності та обміну первинними документами

Розділ "Методичні рекомендації з використання сервісу "FREDO Звіт" довідника "Сервіси здачі електронної звітності та обміну первинними документами" доповнено методикою управління сертифікатами електронних підписів та/або печаток, що використовуються у роботі з програмними реєстраторами розрахункових операцій.

Розділи "Консультації з використання сервісу "FREDO Звіт" та "Консультації з використання сервісу "FREDO ДокМен" доповнено переліком проблемних ситуацій та порядком їх виправлення.

З моменту попереднього огляду випущено версії "FREDO": 01.03.016 – 01.03.017.

 

Консультації аудитора

Довідник "Консультації аудитора" доповнено новими консультаціями з питань бухгалтерського, податкового та кадрового обліку, наданими в рамках сервісу "Консультації аудитора". Для ознайомлення з матеріалами довідника необхідна наявність пакету онлайн-сервісів "ІТС ПРОФ" або "Бухгалтерський".

Поставити запитання аудитору, в тому числі для допомоги у формуванні запиту до ДПС, можна за адресою answ_audit@1c.ua або за допомогою web-форми з особистого кабінету на сайті ІТС.

Користувачі, які мають діючий договір "ІТС ПРОФ" або "Бухгалтерський", можуть щомісячно задавати запитання аудитору. 

Детальніше про сервіс "Консультації аудитора" та умови його надання можна дізнатися на сторінці сервісу на Порталі ІТС.

 

Консультації для бухгалтера

Наказом Мінсоцполітики України від 27.08.2020 р. № 591 затверджено нову форму Звіту про зайнятість та працевлаштування осіб з інвалідністю (форма № 10-ПОІ), яка представляється, починаючи зі звітності за 2020 рік (див. коментар до даного Наказу). Порядок складання та подання даного звіту описаний в матеріалі "Звіт про зайнятість та працевлаштування осіб з інвалідністю (форма № 10-ПОІ)" розділу "Звітність до фондів і центрів зайнятості" довідника "Регламентована звітність".

За "умовного продажу" податкові зобов’язання платники ПДВ нараховують не у зв’язку із здійсненням фізичного постачання (відвантаження/надання) товарів/послуг, а у зв’язку із використанням придбаних ними товарів/послуг в певних операціях або не за призначенням. Коли саме слід нараховувати податкові зобов’язання, як складати податкову накладну та розрахунок коригування до неї в тій чи іншій ситуації, див. новий матеріал "Умовний продаж" довідника "ПДВ: правила оподаткування та облік".

У зв'язку зі змінами законодавства актуалізовано підрозділи "Загальні положення", "Платники, права і обов'язки", "Постановка на облік і зняття з обліку платників ЄСВ", "Бухгалтерський облік сум ЄСВ" розділу "Єдиний внесок на соціальне страхування (ЄСВ)" довідника "Праця і заробітна плата". Також у довіднику на прикладі роботи в конфігурації "Зарплата і Управління Персоналом" оновлено приклади підрозділу "Інші гарантії і компенсації при відрядженнях" розділу "Відрядження". Матеріали актуальні і для користувачів конфігурації "Управління виробничим підприємством".

Опубліковано чергові коментарі методистів до нормативних документів. Звертаємо увагу на найбільш важливі:

  • Коментар від 24.12.2020: Верховна Рада України внесла зміни до Закону про РРО та скасувала так званий кешбек. Детальніше
  • Коментар від 16.12.2020: КМУ затвердив Перелік основних видів економічної діяльності, щодо яких здійснюються обмежувальні протиепідемічні заходи. Детальніше
  • Коментар від 15.12.2020: Верховна Рада України прийняла Закон України про підтримку суб'єктів господарювання та застрахованих осіб на період карантину та внесла "карантинні" зміни в законодавчі акти. Детальніше
  • Коментар від 10.12.2020: Мінфін України затвердив Порядок функціонування СУД РРО та вніс зміни в нормативно-правові акти, пов'язані із застосуванням РРО/ПРРО. Детальніше
  • Коментар від 04.12.2020: Наказ Мінфіну України від 29.10.2020 р. № 649 "Про затвердження Змін до форми Податкової декларації з податку на прибуток підприємств і визнання таким, що втратив чинність, наказу Міністерства фінансів України від 13 червня 2016 року № 544". Детальніше

Опубліковано відеоматеріали доповідей семінарів "Лекторій":

  • від 2 грудня 2020 року, який був присвячений зарплаті 2020-2021, обліку робочого часу, іншим виплатам працівникам, звітності з ЄСВ, реєстрам для роботодавців та застрахованих осіб
  • від 22 грудня 2020 року, який був присвячений складанню звітності за 2020 рік

Переглянути відеоматеріали можуть користувачі, які мають пакети онлайн-сервісів "ІТС ПРОФ", "Тех.підтримка" або "Бухгалтерський".

Додано нові консультації та відповіді на питання в довідник "Дебет-Кредит. Питання і консультації".

У довіднику "Календар бухгалтера" представлена інформація про терміни сплати податків і зборів, а також терміни подачі фінансової, податкової, статистичної звітності у січні 2021 року.

На сайті ІТС представлена актуальна станом на 28.12.2020 р. нормативно-правова база "ЛІГА:ЗАКОН. Інформаційно-правова підтримка", підготовлена ІАЦ "Ліга".

 

Консультації для бюджетної сфери

Довідник "Бухгалтерський облік суб’єктів державного сектору" у розділі "Казначейське обслуговування" доповнено новим матеріалом "Коди економічної класифікації видатків бюджету" , в якому представлено інформацію про бюджетну класифікацію для складання і виконання державного та місцевих бюджетів, розподіл видатків на поточні та капітальні, призначення кожного КЕКВ.

Довідник "Закупівлі за державні кошти" доповнено новим матеріалом "Оприлюднення інформації про закупівлю", в якому надано матеріал стосовно відповідальних осіб за оприлюднення інформації, розрахунку строків, оприлюднення річного плану закупівель, додаткових вимог та штрафів за не оприлюднення інформації. Також довідник доповнено новим розділом "Відповідальність у сфері публічних закупівель", в якому надано інформацію стосовно відповідальності посадових осіб за порушення в сфері публічних закупівель, зокрема склад правопорушень, за які настає адміністративна відповідальність, розмір штрафних санкцій та процедура притягнення до адміністративної відповідальності. Інформація корисна суб’єктам державного сектору й комерційним підприємствам – постачальникам товарів, робіт і послуг для бюджетних установ, учасникам державних тендерів.

 

Нові версії прикладних рішень, що випущені з моменту попереднього огляду

Отримати оновлення зазначених прикладних рішень можна за допомогою сервісу "Оновлення програм".

Рішення Business Automation Software для масового та корпоративного ринку:

  • "BAS Бухгалтерія КОРП", редакція 2.1, версія 2.1.8.2 (оновлення + перехід з Базової на ПРОФ + перехід з ПРОФ на КОРП)
  • "BAS Бухгалтерія ПРОФ", редакція 2.1, версія 2.1.8.2 (оновлення + перехід з Базової на ПРОФ)
  • "BAS Бухгалтерія Базова", редакція 2.1, версія 2.1.8.2
  • "BAS Управління торгівлею", редакція 3.2, версія 3.2.17.2
  • "BAS Комплексне управління підприємством", редакція 2.1, версії 2.1.17.2
  • "BAS ERP", редакція 2.1, версії 2.1.17.2

Галузеві рішення Business Automation Software:

  • "BAS АГРО. Бухгалтерія елеватора, млина і комбікормового заводу", редакція 2.1, версія 2.1.7.1

Спільні рішення Business Automation Software + FlyDoc:

  • "BAS Бухгалтерія ПРОФ + FlyDoc", редакція 2.1, версія 2.1.8.2.

Типові рішення 1С:Підприємство 8:

  • "Бухгалтерія. ПРОФ", редакція 2.0, версія 2.0.23.1 (оновлення + перехід з Базової на ПРОФ)
  • "Бухгалтерія. Базова", редакція 2.0, версія 2.0.23.1
  • "Управління торговим підприємством", редакція 1.2, версія 1.2.58.1
  • "Управління виробничим підприємством", редакція 1.3, версія 1.3.69.2

Галузеві рішення 1С:Підприємство 8:

  • "Громадське харчування", редакція 2.0, версія 2.0.23.1 (оновлення + повний дистрибутив)
  • "Бухгалтерія будівельної організації", редакція 2.0, версія 2.0.16.1 (оновлення + повний дистрибутив)

 


3. ЦІНИ

Роздрібні ціни на ІТС
Вид договору ІТС
Договір
Рекомендована роздрібна ціна договору ІТС,
грн. без ПДВ
Доступ до пакету онлайн-сервісів за тарифом "ІТС ПРОФ"
 
24 міс.
19800
 
12 міс.
9900
 
6 міс.
5400
 
3 міс.
3000
 
1 міс.
1500
 
пільговий супровід 12 міс. за схемою 8+4
5800
 
із щомісячною оплатою
900
Доступ до пакету онлайн-сервісів за тарифом "ІТС ТЕХНО" 
 
12 міс.
6600
 
6 міс.
3900
 
із щомісячною оплатою
660
"ІТС ДЛЯ ВІДДАЛЕНОГО ОФІСУ" на 12 міс. (залежно від кількості дозволів)
 
від 1 до 5
1400
 
від 6 до 10
1280
 
від 11 до 20
1160
 
від 21 до 50
1040
 
від 51 до 100
920
 
більше 100
800
Апгрейд з "ІТС ТЕХНО" на "ІТС ПРОФ"
 
доплата за 1 місяць
300
 
доплата за 2 місяці
600
 
доплата за 3 місяці
900
 
доплата за 4 місяці
1200
 
доплата за 5 місяців
1500
 
доплата за 6 місяців
1800
 
доплата за 7 місяців
2100
 
доплата за 8 місяців
2400
 
доплата за 9 місяців
2700
 
доплата за 10 місяців
3000
 
доплата за 11 місяців
3300

 

Роздрібні ціни на "ІТС ПРОФ" за програмою лояльності
Придбаний договір ІТС
Тривалість попереднього договору ІТС
24, 12 міс.
або
пільговий 8+4
6 міс.
3 міс. 
(в т.ч. пільговий)
1 міс.
Рекомендована роздрібна ціна договору ІТС, грн. без ПДВ
"ІТС ПРОФ" на 12 місяців
8700
9300
9600
9800
"ІТС ПРОФ" на 6 місяців
4800
5100
5250
5350
"ІТС ПРОФ" на 3 місяці
2700
2850
2925
2975
"ІТС ПРОФ" на 1 місяць
1400
1450
1475
1490

 

Роздрібні ціни на пакет онлайн-сервісів "Тех.підтримка"
Вид доступу до онлайн-сервісу
Рекомендована роздрібна ціна,
грн. без ПДВ
Доступ до пакету онлайн-сервісів "Тех.підтримка" на 12 міс.
3000

 

Роздрібні ціни на пакет онлайн-сервісів "Бухгалтерський"
Вид доступу до онлайн-сервісу
Рекомендована роздрібна ціна,
грн. без ПДВ
Доступ до пакету онлайн-сервісів "Бухгалтерський" на 12 міс.
5900

 

Роздрібні ціни на пакет онлайн-сервісів "RDI Service"
Вид доступу до онлайн-сервісу
Рекомендована роздрібна ціна,
грн. без ПДВ
Доступ до онлайн-сервісу "RDI Service" на 12 міс.
720

 

Роздрібні ціни на онлайн-сервіси "FREDO"
Вид доступу до онлайн-сервісу
Рекомендована
роздрібна ціна,
грн. без ПДВ
Доступ до пакету онлайн-сервісів "FREDO" для юр. особи на 12 міс.
3000
Доступ до пакету онлайн-сервісів "FREDO" для юр. особи (додаткове підключення) на 1 міс.
250
Доступ до пакету онлайн-сервісів "FREDO" для ФОП на ССО на 12 міс.
1200
Доступ до пакету онлайн-сервісів "FREDO" для ФОП на ССО (додаткове підключення) на 1 міс.
100
Доступ до онлайн-сервісу "FREDO Звіт" для юр. особи (додаткове підключення) на 1 міс.
200
Доступ до онлайн-сервісу "FREDO Звіт" для ФОП на ССО (додаткове підключення) на 1 міс.
30
Доступ до онлайн-сервісу "FREDO ДокМен" (додаткове підключення) на 1 міс.
83

 

Роздрібні ціни на онлайн-сервіс "ІТС Галузевий"
Вид сервісу 
"ІТС Галузевий"
Кількість місяців
Рекомендована роздрібна ціна, грн. без ПДВ
Доступ до онлайн-сервісу "ІТС Галузевий" 1-ї Категорії
 
1 міс.
540
 
3 міс.
1170
 
6 міс.
2160
 
12 міс.
4050
 
Пільговий 12 міс. (8+4)
2700
Доступ до онлайн-сервісу "ІТС Галузевий" 2-ї Категорії
 
1 міс.
1080
 
3 міс.
2340
 
6 міс.
4320
 
12 міс.
8100
 
Пільговий 12 міс. (8+4)
5400
Доступ до онлайн-сервісу "ІТС Галузевий" 3-ї Категорії
 
1 міс.
2160
 
3 міс.
4680
 
6 міс.
8640
 
12 міс.
16200
 
Пільговий 12 міс. (8+4)
10800
Доступ до онлайн-сервісу "ІТС Галузевий" 4-ї Категорії
 
1 міс.
3240
 
3 міс.
7020
 
6 міс.
12960
 
12 міс.
24300
 
Пільговий 12 міс. (8+4)
16200

 

Сервіс Консультації аудитора
Найменування
Рекомендована роздрібна ціна,
грн. з ПДВ 20%
Інформаційно-консультаційна послуга "Консультація аудитора"
450

 

Сервіс Пактум.Контрагент
Назва сервісу
Рекомендована роздрібна ціна, грн. без ПДВ
Доступ до онлайн-сервісу Пактум.Контрагент Бізнес-2200 на 12 міс.
3000
Доступ до онлайн-сервісу Пактум.Контрагент Бізнес-1200 на 6 міс.
2000
Доступ до онлайн-сервісу Пактум.Контрагент Бізнес-300 на 3 міс.
600

 

Сервіс FlyDoc
Назва сервісу
Рекомендована роздрібна ціна, грн. без ПДВ
Доступ до онлайн-сервісу електронного документообігу "FlyDoc"
для юридичної особи на 1 рік
5000
Доступ до онлайн-сервісу електронного документообігу "FlyDoc"
для фізичної особи-підприємця (ФОП) на 1 рік
2500
Повернутися назад