07.05.2021

Інформаційно-технологічний супровід (травень 2021 року)

У цьому інформаційному листі:

1. Важлива інформація

2. Дайджест нових матеріалів, опублікованих з моменту попереднього огляду

3. Ціни

 


1. ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ

Запрошуємо на онлайн-семінар "Лекторій"

Запрошуємо на онлайн-семінар "Лекторій" на тему "Операції в ЗЕД: особливості бухгалтерського та податкового обліку", який відбудеться 13 травня 2021 року в рамках інформаційно-технологічного супроводу (ІТС) користувачів.

Онлайн-семінар БЕЗКОШТОВНИЙ для користувачів пакетів онлайн-сервісів "ІТС ПРОФ", "Тех.підтримка", "Бухгалтерський"!

Ознайомитися з детальною програмою, а також зареєструватися на онлайн-лекторій можна на сайті Всеукраїнської громадської організації "Спілка автоматизаторів бізнесу".

 

Заохочувальна програма для користувачів "ІТС ПРОФ"!

З січня 2021 року стартувала заохочувальна програма для користувачів, що оформлюють договори ІТС ПРОФ на тривалий термін. В акції можуть взяти участь користувачі, які уклали договори ІТС ПРОФ на 12 місяців (у т. ч. пільгові договори ІТС ПРОФ за схемою 8 + 4) або 24 місяці на умовах оплати за весь період (за передоплатою). Термін дії заохочувальної програми – 1 рік (до грудня 2021 року включно).

Зареєструватися в заохочувальній програмі можна не пізніше 28-го числа (включно) того місяця, з якого починається договір ІТС ПРОФ. Наприклад, для договорів, що починаються з травня 2021 р. – до 28 травня 2021 р, для договорів, що починаються з червня 2021 р. – до 28 червня 2021 р. і т. д. Зареєструватися після зазначених дат не можна.

Для користувачів, які уклали договори ІТС ПРОФ на 12 місяців (у т. ч. пільгові договори ІТС ПРОФ за схемою 8+4) або на 24 місяці, які починаються з травня 2021 року, в якості подарунка надаються стильні брендовані складні навушники.

Для користувачів, які уклали договори ІТС ПРОФ на 24 місяці та які починаються з травня 2021 року, додатково стильні брендовані навушники будуть упаковані в спортивний мішок з логотипом BAS.

Про подарунки, які отримають учасники заохочувальної програми в наступних місяцях, буде в подальшому повідомлено на сторінці програми на сайті ІТС.

Дізнатися детальніше про правила проведення та зареєструватися в заохочувальній програмі можна на СТОРІНЦІ.

 

Доступ до сервісу ІС ІТС

Усі користувачі, які мають пакети онлайн-сервісів "ІТС ПРОФ", "Тех.підтримка", "ІТС ДЛЯ ВІДДАЛЕНОГО ОФІСУ", а також договір ІТС для Партнерів, отримують повний доступ до сервісу інформаційної системи ІТС на сайті. Користувачі пакету "ІТС ТЕХНО" отримують доступ до сервісу інформаційної системи ІТС в обмеженому обсязі (тільки до онлайн-документації з продуктів для автоматизації бізнесу).

Доступ на сайт відкривається на час дії пакетів сервісів ІТС.

До уваги користувачів і партнерів!

Доступ до ІС ІТС здійснюється з використанням облікового запису Порталу ІТС. Тобто окремої реєстрації на сайті інформаційної системи ІТС не потрібно, користувач заходить на сайт з тим же логіном і паролем, що і на Портал ІТС.

Як зареєструватися на Порталі ІТС, описано в розділі "Як отримати доступ до інформаційної системи ІТС".

Перевірити реєстрацію договору ІТС можна в особистому кабінеті Порталу ІТС в розділі "Договори".

З усіх питань щодо роботи з інформаційною системою ІТС і сайту its.1c.ua звертайтеся за адресою web-its@1c.ua.

Питання про роботу Порталу ІТС можна задавати на webits-info@1c.ua.

 


2. ДАЙДЖЕСТ НОВИХ МАТЕРІАЛІВ, ОПУБЛІКОВАНИХ З МОМЕНТУ ПОПЕРЕДНЬОГО ОГЛЯДУ

Методична підтримка типових рішень BAS

У поточному випуску користувачам рішень "BAS Бухгалтерія" та "BAS Бухгалтерія КОРП" рекомендуємо ознайомитися з актуалізованою методикою обліку малоцінних активів.

У програмах "BAS ERP" та "BAS Комплексне управління підприємством" передбачено кількісний та пооб’єктний методи обліку капітальних інвестицій (устаткування та об’єктів будівництва). Від обраного методу буде залежати і документообіг на підприємстві. Тому рекомендуємо користувачам ознайомитися з оновленими методиками придбання та введення в експлуатацію устаткування (при кількісному обліку) та об’єктів будівництва (при пооб’єктному обліку).

Користувачам програми "BAS Комплексне управління підприємством" у новому розділі "Виробництво" рекомендуємо ознайомитися із загальною методикою відображення випуску готової продукції, яка розглянута на конкретному прикладі.

Користувачам програми "BAS Малий бізнес" рекомендуємо ознайомитися зі статтями, автором яких є Анна Федосюк, спеціаліст-консультант компанії "Хвоя Інтегра". В матеріалах представлені різні аспекти використання прикладного рішення для автоматизації ключових процесів на підприємствах малого бізнесу. У поточному випуску в розділі "Облік запасів" рекомендуємо ознайомитися з методикою використання серійних номерів та ведення контролю залишків запасів з урахуванням серійних номерів. У розділі "Грошові кошти" опубліковано методику планування переміщення і витрачання грошових коштів за допомогою спеціалізованих документів планування та документів розрахунків, а також порядок ведення обліку та аналізу грошових коштів за проектами та підрозділами.

Для користувачів усіх типових програм для автоматизації бізнесу оновлено архів курсів валют за попередній рік, що завантажується з сайту ІТС. У поточному випуску опубліковано архів курсів валют за період "травень 2020 р. – квітень 2021 р.".

 

Консультації з питань роботи рішень BAS

Розділ доповнено переліком рекомендацій та відповідей на питання щодо роботи рішень BAS.

 

Методична підтримка розробників та адміністраторів

Для розробників конфігурацій оновлено обробку приховування конфіденційної інформації, яка призначена для підготовки інформаційної бази перед передачею в службу технічної підтримки або для інших цілей, що передбачають необхідність очищення певних даних в базі.

Оновлено методику використання менеджера динамічної пам'яті TCmalloc з платформою 1С:Підприємство версій 8.3.10-8.3.13.

Також рекомендуємо ознайомитися з методикою розслідування причин повільної роботи операції на прикладі відкриття керованої форми та порядком аналізу споживання пам'яті процесами платформи.

Корисними для ознайомлення будуть актуалізовані методики аналізу завантаженості устаткування для Windows та спільного використання провайдерів маркерів доступу облікових даних і платформи 1С:Підприємство.

Також у розділі оновлено методику роботи з конфігурацією "Конвертація даних 3.0" – інструментом для розробки обмінів, які передбачають наявність посередників передачі даних між конфігураціями у вигляді універсального формату даних EnterpriseData.

Адміністраторам систем рекомендуємо ознайомитися з оновленою методикою розміщення даних 1С:Підприємства 8, яка містить опис складу полів таблиць бази даних, що визначаються різними об'єктами метаданих.

 

Сервіси здачі електронної звітності та обміну первинними документами

У довідник "Сервіси здачі електронної звітності та обміну первинними документами" у підрозділи "Управління сертифікатами КЕП/ЕЦП" для користувачів сервісів "FREDO ДокМен" і "FREDO Звіт" додано методику роботи з мережним криптомодулем Гряда-301, який забезпечує швидке підписання документів великою кількістю осіб, які працюють водночас, а завдяки криптографічним алгоритмам захисту гарантує безпечне зберігання всіх даних особистих ключів сертифікатів КЕП.

Розділи "Консультації з використання сервісу "FREDO Звіт" та "Консультації з використання сервісу "FREDO ДокМен" доповнено переліком проблемних ситуацій та порядком їх виправлення.

З моменту попереднього огляду випущено версії "FREDO": 01.03.025 – 01.03.027.

 

Консультації аудитора

Довідник "Консультації аудитора" доповнено новими консультаціями з питань бухгалтерського, податкового та кадрового обліку, наданими в рамках сервісу "Консультації аудитора". Для ознайомлення з матеріалами довідника необхідна наявність пакету онлайн-сервісів "ІТС ПРОФ" або "Бухгалтерський".

Поставити запитання аудитору, в тому числі для допомоги у формуванні запиту до ДПС, можна за адресою answ_audit@1c.ua або за допомогою web-форми з особистого кабінету на сайті ІТС.

Користувачі, які мають діючий пакет онлайн-сервісів "ІТС ПРОФ" або "Бухгалтерський", можуть щомісячно задавати запитання аудитору. 

Детальніше про сервіс "Консультації аудитора" та умови його надання можна дізнатися на сторінці сервісу на Порталі ІТС.

 

Консультації для бухгалтера

У довіднику "Фінансова та податкова регламентована звітність" оновлено матеріали щодо обліку об’єднаної звітності з ПДФО та єдиного внеску, а також щодо заповнення оновленої форми декларації з ПДВ. Докладніше:

  • Наказом Мінфіну України від 15.12.2020 р. № 773 було внесено зміни до форми Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб, і сум утриманого податку (форма № 1 ДФ) та порядку його заповнення, результатом яких є об’єднана звітність з ПДФО та єдиного внеску. Першим звітним періодом для подання цієї звітності є І квартал 2021 року. Граничний строк подання об’єднаної звітності за цей звітний період – 11 травня 2021 року. Порядок заповнення об’єднаної звітності з ПДФО та єдиного внеску розглянуто у новому матеріалі "Податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску" розділу "Податкова звітність"
  • Наказом Мінфіну України від 01.03.2021 р. № 131 було внесено зміни до форм податкової звітності з ПДВ. Першим звітним періодом для подання оновленої форми декларації з ПДВ є березень 2021 року. Граничний строк подання декларації за цей звітний період – 20 квітня 2021 року. Порядок заповнення оновленої форми декларації з ПДВ розглянуто у матеріалі "Податкова декларація з ПДВ" розділу "Податкова звітність з ПДВ"

У довіднику "Праця і заробітна плата" на прикладі роботи в конфігурації "Зарплата і Управління Персоналом" оновлено приклади підрозділів "Бухгалтерський та податковий облік сум податку" та "Податкова соціальна пільга" розділу "Податок на доходи фізичних осіб (ПДФО)". Матеріали довідника також актуальні для користувачів конфігурації "Управління виробничим підприємством".

Опубліковано чергові коментарі методистів до нормативних документів. Звертаємо увагу на найбільш важливі:

  • Коментар від 30.04.2021: ДПС щодо заповнення та подання додатку 4 ДФ до Розрахунку головним підприємством за його відокремлений підрозділ. Детальніше
  • Коментар від 28.04.2021: Верховна Рада України змінила деякі правила проведення "трудових" перевірок та накладання штрафів. Детальніше
  • Коментар від 23.04.2021: Мінфін України затвердив Порядок ведення податковими органами оперативного обліку податків, зборів, платежів та ЄСВ. Детальніше
  • Коментар від 20.04.2021: ДПС: додаток 4ДФ до Розрахунку подається незалежно від наявності показників для декларування з обов’язковою розбивкою по місяцях звітного кварталу. Детальніше
  • Коментар від 13.04.2021: КМУ оновив Порядок проведення індексації грошових доходів населення. Детальніше
  • Коментар від 09.04.2021: ДПС: ФЛП та особи, які провадять незалежну професійну діяльність, та є найманими працівниками, звільняються від сплати за себе ЄСВ без подання будь-яких документів до органу ДПС для такого звільнення. Детальніше

Опубліковано відеоматеріали доповідей семінарів "Лекторій":

  • від 28 квітня 2021 року, який був присвячений веденню облікової політики на підприємстві, типовим помилкам при оформленні первинних документів та шляхам їх вирішення
  • від 14 квітня 2021 року, який був присвячений заповненню Декларація з податку на прибуток за 1 квартал 2021 р.

Переглянути відеоматеріали можуть користувачі, які мають пакети онлайн-сервісів "ІТС ПРОФ", "Тех.підтримка" або "Бухгалтерський".

Додано нові консультації та відповіді на питання в довідник "Дебет-Кредит. Питання і консультації".

У довіднику "Календар бухгалтера" представлена інформація про терміни сплати податків і зборів, а також терміни подачі фінансової, податкової, статистичної звітності у травні 2021 року.

На сайті ІТС представлена актуальна станом на 28.04.2021 р. нормативно-правова база "ЛІГА:ЗАКОН. Інформаційно-правова підтримка", підготовлена ІАЦ "Ліга".

 

Консультації для бюджетної сфери

Довідник "Бухгалтерський облік суб’єктів державного сектору" доповнено новим матеріалом "Єдиний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" у підрозділі "Розрахунки за податками і зборами" розділу "Зобов’язання". В матеріалі представлено інформацію про платників, об’єкт та базу оподаткування, ставку, порядок обчислення та сплати, бухгалтерський облік та звітність з ЄСВ.

Довідник "Закупівлі за державні кошти" доповнено новим розділом "Функціонування електронної системи закупівель", в якому розкрито інформацію про структуру, захист електронної системи закупівель, авторизацію електронного майданчика та оплату за його користування, забезпечення потреб користувачів, зміну електронного майданчика та технічний збій в його роботі. Також у довіднику актуалізовано підрозділ "Внесення змін до укладеного договору про закупівлі" розділу "Договір про закупівлю". Інформація корисна не тільки суб’єктам державного сектору, а й комерційним підприємствам — постачальникам товарів, робіт і послуг для бюджетних установ, учасникам державних тендерів.

 

Нові версії прикладних рішень, що випущені з моменту попереднього огляду

Отримати оновлення зазначених прикладних рішень можна за допомогою сервісу "Оновлення програм".

Рішення Business Automation Software для масового та корпоративного ринку:

  • "BAS Бухгалтерія КОРП", редакція 2.1, версії 2.1.12.1 та 2.1.13.1 (оновлення + перехід з Базової на ПРОФ + перехід з ПРОФ на КОРП)
  • "BAS Бухгалтерія ПРОФ", редакція 2.1, версії 2.1.12.1 та 2.1.13.1 (оновлення + перехід з Базової на ПРОФ)
  • "BAS Бухгалтерія Базова", редакція 2.1, версії 2.1.12.1 та 2.1.13.1
  • "BAS Комплексне управління підприємством", редакція 2.1, версія 2.1.21.1
  • "BAS ERP", редакція 2.1, версія 2.1.21.1
  • "BAS Малий бізнес", редакція 1.6, версія 1.6.14.1
  • "BAS Малий бізнес Базова", редакція 1.6, версія 1.6.14.1 (оновлення + перехід з Базової на ПРОФ)

Галузеві рішення Business Automation Software:

  • "BAS Громадське харчування", редакція 2.1, версії 2.1.12.1 та 2.1.13.1
  • "BAS Будівництво. Бухгалтерія", редакція 2.1, версії 2.1.9.1 та 2.1.10.1
  • "BAS Будівництво. Керування фінансами", редакція 2.1, версії 2.1.8.1 та 2.1.9.1
  • "BAS АГРО. Бухгалтерія", редакція 2.1, версії 2.1.12.1 та 2.1.13.1
  • "BAS АГРО. Бухгалтерія елеватора, млина і комбікормового заводу", редакція 2.1, версії 2.1.12.1 та 2.1.13.1
  • "BAS. Модуль обліку акцизного палива", версія 1.0.2.2

Спільні рішення Business Automation Software + FlyDoc:

  • "BAS Бухгалтерія ПРОФ + FlyDoc", редакція 2.1, версії 2.1.12.1 та 2.1.13.1
  • "BAS Бухгалтерія КОРП + FlyDoc", редакція 2.1, версії 2.1.12.1 та 2.1.13.1
  • "BAS Комплексне управління підприємством + FlyDoc", редакція 2.1, версія 2.1.21.1
  • "BAS Малий бізнес + FlyDoc", редакція 1.6, версія 1.6.14.1

Технологічна платформа 1С:Підприємство 8:

  • 1С:Підприємство 8, версія 8.3.18.1433
  • 1С:Підприємство 8, версія 8.3.17.2198
  • 1С:Підприємство 8, версія 8.3.17.2171
  • 1С:Підприємство 8, версія 8.3.17.2127

Типові рішення 1С:Підприємство 8:

  • "Управління торговим підприємством", редакція 1.2, версія 1.2.63.1
  • "Управління виробничим підприємством", редакція 1.3, версія 1.3.74.1
  • "Зарплата і Управління Персоналом", редакція 2.1, версія 2.1.61.1
  • "Зарплата і Управління Персоналом, базова", редакція 2.1, версія 2.1.61.1

Форми звітності 1С:Підприємство 7.7:

  • За I КВАРТАЛ 2021 року (випуск 5) та за II КВАРТАЛ 2021 (випуск 1) року для конфігурації "Бухгалтерський облік для України"
  • За I КВАРТАЛ 2021 року (випуск 5) та за II КВАРТАЛ 2021 (випуск 1) для конфігурації "Комплексна конфігурація для України"
  • За II КВАРТАЛ 2021 року (випуск 1) для конфігурації "Зарплата і кадри для України"

 


3. ЦІНИ

Роздрібні ціни на ІТС

Вид договору ІТС

Договір

Рекомендована роздрібна ціна договору ІТС,
грн. без ПДВ

Доступ до пакету онлайн-сервісів за тарифом "ІТС ПРОФ"

 

24 міс.

19800

 

12 міс.

9900

 

6 міс.

5400

 

3 міс.

3000

 

1 міс.

1500

 

пільговий супровід 12 міс. за схемою 8+4

5800

 

із щомісячною оплатою

1000

Доступ до пакету онлайн-сервісів за тарифом "ІТС ТЕХНО" 

 

12 міс.

6600

 

6 міс.

3900

 

із щомісячною оплатою

660

"ІТС ДЛЯ ВІДДАЛЕНОГО ОФІСУ" на 12 міс. (залежно від кількості дозволів)

 

від 1 до 5

1400

 

від 6 до 10

1280

 

від 11 до 20

1160

 

від 21 до 50

1040

 

від 51 до 100

920

 

більше 100

800

Апгрейд з "ІТС ТЕХНО" на "ІТС ПРОФ"

 

доплата за 1 місяць

300

 

доплата за 2 місяці

600

 

доплата за 3 місяці

900

 

доплата за 4 місяці

1200

 

доплата за 5 місяців

1500

 

доплата за 6 місяців

1800

 

доплата за 7 місяців

2100

 

доплата за 8 місяців

2400

 

доплата за 9 місяців

2700

 

доплата за 10 місяців

3000

 

доплата за 11 місяців

3300

 

Роздрібні ціни на "ІТС ПРОФ" за програмою лояльності

Придбаний договір ІТС

Тривалість попереднього договору ІТС

24, 12 міс.
або
пільговий 8+4

6 міс.

3 міс. 
(в т.ч. пільговий)

1 міс.

Рекомендована роздрібна ціна договору ІТС, грн. без ПДВ

"ІТС ПРОФ" на 12 місяців

8700

9300

9600

9800

"ІТС ПРОФ" на 6 місяців

4800

5100

5250

5350

"ІТС ПРОФ" на 3 місяці

2700

2850

2925

2975

"ІТС ПРОФ" на 1 місяць

1400

1450

1475

1490

 

Роздрібні ціни на пакет онлайн-сервісів "Тех.підтримка"

Вид доступу до онлайн-сервісу

Рекомендована роздрібна ціна,
грн. без ПДВ

Доступ до пакету онлайн-сервісів "Тех.підтримка" на 12 міс.

3000

 

Роздрібні ціни на пакет онлайн-сервісів "Бухгалтерський"

Вид доступу до онлайн-сервісу

Рекомендована роздрібна ціна,
грн. без ПДВ

Доступ до пакету онлайн-сервісів "Бухгалтерський" на 12 міс.

5900

 

Роздрібні ціни на пакет онлайн-сервісів "RDI Service"

Вид доступу до онлайн-сервісу

Рекомендована роздрібна ціна,
грн. без ПДВ

Доступ до онлайн-сервісу "RDI Service" на 12 міс.

720

 

Роздрібні ціни на онлайн-сервіси "FREDO"

Вид доступу до онлайн-сервісу

Рекомендована
роздрібна ціна,
грн. без ПДВ

Доступ до пакету онлайн-сервісів "FREDO" для юр. особи на 12 міс.

3000

Доступ до пакету онлайн-сервісів "FREDO" для юр. особи (додаткове підключення) на 1 міс.

250

Доступ до пакету онлайн-сервісів "FREDO" для ФОП на ССО на 12 міс.

1200

Доступ до пакету онлайн-сервісів "FREDO" для ФОП на ССО (додаткове підключення) на 1 міс.

100

Доступ до онлайн-сервісу "FREDO Звіт" для юр. особи (додаткове підключення) на 1 міс.

200

Доступ до онлайн-сервісу "FREDO Звіт" для ФОП на ССО (додаткове підключення) на 1 міс.

30

Доступ до онлайн-сервісу "FREDO ДокМен" (додаткове підключення) на 1 міс.

83

 

Роздрібні ціни на онлайн-сервіс "ІТС Галузевий"

Вид сервісу 
"ІТС Галузевий"

Кількість місяців

Рекомендована роздрібна ціна, грн. без ПДВ

Доступ до онлайн-сервісу "ІТС Галузевий" 1-ї Категорії

 

1 міс.

540

 

3 міс.

1170

 

6 міс.

2160

 

12 міс.

4050

 

Пільговий 12 міс. (8+4)

2700

Доступ до онлайн-сервісу "ІТС Галузевий" 2-ї Категорії

 

1 міс.

1080

 

3 міс.

2340

 

6 міс.

4320

 

12 міс.

8100

 

Пільговий 12 міс. (8+4)

5400

Доступ до онлайн-сервісу "ІТС Галузевий" 3-ї Категорії

 

1 міс.

2160

 

3 міс.

4680

 

6 міс.

8640

 

12 міс.

16200

 

Пільговий 12 міс. (8+4)

10800

Доступ до онлайн-сервісу "ІТС Галузевий" 4-ї Категорії

 

1 міс.

3240

 

3 міс.

7020

 

6 міс.

12960

 

12 міс.

24300

 

Пільговий 12 міс. (8+4)

16200

 

Сервіс "Консультації аудитора"

Найменування

Рекомендована роздрібна ціна,
грн. з ПДВ 20%

Інформаційно-консультаційна послуга "Консультація аудитора"

450

 

Сервіс "Пактум.Контрагент"

Назва сервісу

Рекомендована роздрібна ціна, грн. без ПДВ

Доступ до онлайн-сервісу Пактум.Контрагент Бізнес-2200 на 12 міс.

3000

Доступ до онлайн-сервісу Пактум.Контрагент Бізнес-1200 на 6 міс.

2000

Доступ до онлайн-сервісу Пактум.Контрагент Бізнес-300 на 3 міс.

600

 

Сервіс "FlyDoc"

Назва сервісу

Рекомендована роздрібна ціна, грн. без ПДВ

Доступ до онлайн-сервісу електронного документообігу "FlyDoc"
для юридичної особи на 1 рік

5000

Доступ до онлайн-сервісу електронного документообігу "FlyDoc"
для фізичної особи-підприємця (ФОП) на 1 рік

2500

Повернутися назад